BLOG

Quan és necessari extreure les queixals del seny?

Quan és necessari extreure les queixals del seny?

Els queixals del seny (Muelas del juicio), també conegudes com a tercers molars, són les últimes peces dentals a aparèixer a la boca, generalment entre els 17 i els 25 anys. Tot i que algunes persones no tenen cap problema amb aquestes queixals en molts casos poden causar diverses complicacions que fan necessària la seva extracció. Però, quan és realment necessari extreure les queixals del seny?

En aquesta publicació analitzarem les situacions més comunes en què aquesta intervenció és aconsellable.

Falta d'espai a la mandíbula

Una de les raons més freqüents per extreure les queixals del seny és la manca d'espai a la mandíbula. Moltes vegades, la boca no té prou espai per acomodar aquestes peces addicionals, la qual cosa pot provocar que les queixals del seny creixin de manera desalineada o impactada (és a dir, que no erupcionin completament). Això pot provocar dolor, inflor i infeccions.

Queixals del seny impactats

Els queixals del seny impactats són aquells que no poden erupcionar completament a través de les genives. Això pot succeir perquè no hi ha prou espai o perquè estan col·locades en una posició incorrecta. Els queixals del seny impactats poden causar dolor, dany a les dents veïnes i altres complicacions, com infeccions i formació de quists.

Infeccions i malalties periodontals

Les queixals del seny poden ser més difícils de netejar correctament a causa de la seva posició al fons de la boca. Aquesta dificultat en la higiene oral pot conduir a la formació de càries i malalties periodontals. Quan les queixals del seny estan parcialment erupcionades, poden crear una porta d'entrada per a bacteris, cosa que pot provocar infeccions a la geniva (pericoronitis). Si aquestes infeccions esdevenen recurrents, és probable que el dentista recomani l'extracció.

T'interessa: Manteniment periodontal: en què consisteix i per què és important

Malposició dels queixals del seny

En alguns casos, les queixals del seny poden créixer en angles inusuals, pressionant les dents veïnes i provocant desalineaments a la resta de la dentadura. Aquesta malposició pot no només causar dolor, sinó també dificultar la masticació i la parla. Si les queixals del seny interfereixen amb l'alineació de la resta de les dents, pot ser necessari extreure-les.

Quists i tumors

Encara que és menys comú, les queixals del seny impactades poden provocar la formació de quists, que són sacs plens de líquid que es poden desenvolupar al voltant de les dents no erupcionades. Aquests quists poden danyar les dents i els ossos circumdants. En casos rars, també poden convertir-se en tumors. La prevenció de quists i tumors és una altra raó per la qual els dentistes poden recomanar l'extracció preventiva de les queixals del seny.


Coneix els nostres tractaments

estem equipats amb la tecnologia més recent i les tècniques més innovadores per garantir-te resultats excel·lents.


Prevenció de futurs problemes

Alguns dentistes recomanen l'extracció de les queixals del seny com a mesura preventiva, fins i tot si no hi ha símptomes immediats. Això és perquè les queixals del seny poden causar problemes més endavant a la vida, especialment si la persona és més gran i la recuperació de la cirurgia és més difícil. La retirada preventiva es fa sovint en adolescents o adults joves per evitar complicacions futures.

Consideracions ortodòntiques

En persones que porten ortodòncia o que han completat un tractament ortodòntic, les queixals del seny poden desplaçar les altres dents i revertir part del treball fet pels brackets o alineadors. Per aquesta raó, els ortodoncistes sovint recomanen l'extracció de les queixals del seny abans o durant el tractament ortodòntic per garantir que la dentadura es mantingui alineada correctament.

Tot i que no sempre és necessari extreure les queixals del seny, hi ha moltes situacions en què aquesta intervenció és la millor opció per prevenir problemes de salut oral futurs. És important consultar regularment amb el dentista per monitoritzar el creixement i la posició de les queixals del seny i discutir qualsevol símptoma o preocupació que pugui sorgir. La detecció i el tractament precoç de possibles complicacions poden estalviar dolor i problemes més greus a llarg termini. Cada cas és únic, per la qual cosa la decisió d'extreure les queixals del seny ha de ser presa conjuntament amb un professional de la salut dental.

A la nostra Clínica dental a Vilanova del Camí t'oferim els millors tractaments dentals personalitzats i de qualitat. Comptem amb un equip de professionals en Odontologia altament qualificats que t'ajudaran en tot el que necessitis.

 

LA CLÍNICA

Som una clínica compromesa amb la salut bucodental i el benestar dels nostres pacients. Amb anys d'experiència i un equip de professionals qualificats, estem aquí per oferir-vos els millors tractaments dentals personalitzats i de qualitat...

LLEGEIX MÉS SOBRE LA CLÍNICA

TRACTAMENTS

Oferim una àmplia gamma de tractaments que van des de les cirurgies i les implantologies fins a la restauració dental i els tractaments estètics. Treballem amb les últimes tecnologies per garantir resultats excepcionals i el màxim confort dels nostres pacients...

CONEIX TOTS ELS TRACTAMENTS

HORARI I CONTACTE

De dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 h. i de 15:30 a 19:30 h. (Divendres tarda tancat). Atenem visites d'urgència que vinguin sense hora programada.

Tel. 625 484 097

FORMULARI DE CONTACTE