BLOG

Manteniment periodontal: en què consisteix i per què és important

Manteniment periodontal: en què consisteix i per què és important

El manteniment periodontal és una part fonamental de la salut bucodental que sovint passa desapercebuda per a moltes persones. Aquest procediment és crucial per mantenir les genives i les estructures de suport de les dents en un estat òptim.

En aquest article, explorarem en detall en què consisteix el manteniment periodontal i per què és tan important per a la nostra salut general.

Què és el manteniment periodontal?

El manteniment periodontal és un conjunt de tractaments i procediments dissenyats per prevenir, controlar i gestionar les malalties periodontals. Les malalties periodontals són infeccions bacterianes que afecten les genives i els ossos que suporten les dents. Si no es tracten adequadament, aquestes infeccions poden portar a la pèrdua de dents i a altres complicacions de salut.

El manteniment periodontal és essencial per preservar la salut de les genives i les dents. Prevenir les malalties periodontals no només ajuda a conservar les dents naturals, sinó que també té un impacte positiu en la salut general i la qualitat de vida del pacient. Amb un programa regular de manteniment periodontal i una bona higiene oral a casa, és possible mantenir una boca sana i un somriure radiant durant tota la vida.

El manteniment periodontal inclou

Neteja professional
Això implica la neteja profunda de les dents i les genives per eliminar la placa bacteriana i el càlcul (sarro) que no es pot treure amb el raspallat i el fil dental normals.

Avaluació clínica
Durant les visites de manteniment, el dentista o el periodontista avaluarà la salut de les genives, mesurarà la profunditat de les bosses periodontals i examinarà qualsevol signe de inflamació o infecció.

Tractament de bosses periodontals
Si es detecten bosses profundes al voltant de les dents, es poden realitzar tractaments específics com el raspat i l'allisat radicular per netejar les arrels de les dents i promoure la curació de les genives.

Instruccions d'higiene oral
Els pacients reben instruccions específiques sobre com mantenir una bona higiene oral a casa, incloent tècniques de raspallat, ús de fil dental i altres ajuts com els irrigadors bucals.


Coneix els nostres tractaments

estem equipats amb la tecnologia més recent i les tècniques més innovadores per garantir-te resultats excel·lents.


Importància del manteniment periodontal

Prevenció de malalties periodontals
La raó principal per seguir un programa de manteniment periodontal és prevenir el desenvolupament i la progressió de malalties periodontals. Les visites regulars permeten detectar problemes en les seves etapes inicials, quan són més fàcils de tractar.

Conservació de les dents
Les malalties periodontals són una de les principals causes de la pèrdua de dents en adults. El manteniment regular ajuda a preservar les dents naturals, evitant la necessitat de pròtesis dentals o implants.

Salut general
Hi ha una relació estreta entre la salut periodontal i la salut general. Les infeccions periodontals s'han associat amb diverses condicions de salut com les malalties cardiovasculars, la diabetis i les complicacions en l'embaràs. Mantenir les genives sanes pot contribuir a una millor salut global.

Millora de la qualitat de vida
Una bona salut periodontal contribueix a una millor qualitat de vida. Redueix el risc de dolor, infecció i mal alè, millorant així la confiança i el benestar general.

Estalvi econòmic a llarg termini
Invertir en el manteniment periodontal pot resultar més econòmic a llarg termini. Els tractaments preventius i de manteniment són generalment menys costosos que les intervencions necessàries per tractar les malalties avançades o la pèrdua de dents.

Com seguir un programa de manteniment periodontal

Un programa efectiu de manteniment periodontal inclou visites regulars al dentista o al periodontista. La freqüència d'aquestes visites pot variar segons les necessitats individuals del pacient, però en general es recomana una visita cada tres a sis mesos.

Durant aquestes visites, el professional de la salut bucodental realitzarà una neteja profunda, avaluarà l'estat de les genives i donarà recomanacions per a la cura diària a casa. És crucial seguir aquestes recomanacions per mantenir els beneficis del tractament.

La importància de la col·laboració del pacient

El manteniment periodontal és un esforç col·laboratiu entre el pacient i el professional de la salut bucodental. Mentre que el dentista o el periodontista proporciona el tractament necessari i l'orientació, el pacient ha de ser diligent en la seva cura oral diària. Això inclou raspallar-se les dents almenys dues vegades al dia, utilitzar fil dental diàriament i seguir qualsevol altre consell específic proporcionat durant les visites de manteniment.

A la nostra Clínica dental a Vilanova del Camí t'oferim els millors tractaments dentals personalitzats i de qualitat. Comptem amb un equip de professionals en Odontologia altament qualificats que t'ajudaran en tot el que necessitis.

 

LA CLÍNICA

Som una clínica compromesa amb la salut bucodental i el benestar dels nostres pacients. Amb anys d'experiència i un equip de professionals qualificats, estem aquí per oferir-vos els millors tractaments dentals personalitzats i de qualitat...

LLEGEIX MÉS SOBRE LA CLÍNICA

TRACTAMENTS

Oferim una àmplia gamma de tractaments que van des de les cirurgies i les implantologies fins a la restauració dental i els tractaments estètics. Treballem amb les últimes tecnologies per garantir resultats excepcionals i el màxim confort dels nostres pacients...

CONEIX TOTS ELS TRACTAMENTS

HORARI I CONTACTE

De dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 h. i de 15:30 a 19:30 h. (Divendres tarda tancat). Atenem visites d'urgència que vinguin sense hora programada.

Tel. 625 484 097

FORMULARI DE CONTACTE