BLOG

Les carilles dentals. Avantatges i inconvenients

Les carilles dentals. Avantatges i inconvenients

Les carilles dentals s'han convertit en una solució popular dins l'odontologia estètica per millorar l'aspecte del somriure. Es tracta de fines làmines de porcellana o de composite que es col·loquen a la part frontal de les dents

amb l'objectiu de corregir defectes estètics com taques, esquerdes, dents desgastades o lleugerament desalineades. Però, què són exactament les carilles dentals i quins avantatges i inconvenients comporten? En aquest article, aprofundirem en aquesta tècnica i explorarem els pros i contres d'aquest tractament estètic.

Què són les carilles dentals?

Les carilles dentals són pròtesis fines i personalitzades que es dissenyen per cobrir la superfície frontal de les dents, millorant així la seva aparença. Poden estar fetes de diferents materials, essent la porcellana i el composite els més habituals. Les carilles de porcellana són més resistents i duradores, mentre que les de composite són més econòmiques i es poden aplicar en una sola visita al dentista.

Aquestes làmines s'adhereixen a les dents amb un adhesiu especial que assegura la seva fixació durant molts anys. Abans de col·locar les carilles, sovint és necessari desgastar lleugerament la superfície de la dent per permetre una millor adhesió i evitar que la carilla sobresurti. Aquesta preparació varia segons el tipus de carilla i la condició inicial de la dent del pacient.

Avantatges de les carilles dentals

Les carilles dentals ofereixen nombrosos avantatges que les fan una opció atractiva per a moltes persones que busquen millorar el seu somriure. A continuació, esmentem els principals beneficis d'aquest tractament:

Millora estètica immediata
Un dels avantatges més destacats de les carilles dentals és la seva capacitat per oferir una millora estètica ràpida i notable. Amb aquest tractament, es poden corregir diverses imperfeccions, com taques resistents, dents petites o amb formes irregulars, espais interdentals i petites desalineacions. En molts casos, les carilles permeten obtenir un somriure perfecte de manera immediata, amb resultats visibles des del primer moment.

Durabilitat i resistència
Les carilles de porcellana, en particular, són molt resistents i tenen una llarga durabilitat. Amb una cura adequada, poden durar entre 10 i 15 anys, o fins i tot més. A més, la porcellana és un material molt resistent a les taques, cosa que significa que les carilles mantindran el seu color blanc i brillant durant molt de temps.

Aspecte natural
Les carilles estan dissenyades per imitar l'aspecte natural de les dents, tant en termes de color com de forma. Les carilles de porcellana, en particular, tenen una transparència similar a la de l'esmalt dental, la qual cosa proporciona un resultat molt natural. Això permet que les carilles s'integrin perfectament amb la resta de les dents, fent que el somriure sembli completament natural.

Tractament mínimament invasiu
Tot i que requereix un lleuger desgast de la superfície de la dent, el procediment per col·locar carilles és menys invasiu que altres opcions com les corones dentals, que solen requerir una major preparació de la dent. A més, el procés és relativament ràpid i indolor, fet que el fa molt atractiu per a aquells que busquen millorar el seu somriure sense sotmetre's a tractaments més complexos.


Coneix els nostres tractaments

estem equipats amb la tecnologia més recent i les tècniques més innovadores per garantir-te resultats excel·lents.


Inconvenients de les carilles dentals

Tot i que les carilles dentals ofereixen nombrosos avantatges, també hi ha alguns inconvenients que cal tenir en compte abans de decidir-se per aquest tractament. A continuació, explorem alguns dels desavantatges més comuns:

Cost elevat
Un dels principals inconvenients de les carilles dentals és el seu cost, especialment en el cas de les carilles de porcellana. Aquestes poden ser força cares, depenent del nombre de dents que es vulguin cobrir i de la complexitat del cas. Tot i que les carilles de composite són més econòmiques, no tenen la mateixa durabilitat i poden requerir més manteniment al llarg del temps.

Fes click en aquest enllaç per a reservar la teva cita online i estudiar el teu cas concret 

Procés irreversible
El procés per col·locar carilles és irreversible, ja que requereix l'eliminació d'una petita part de l'esmalt dental. Això significa que, un cop col·locades, no es pot tornar a l'estat natural de la dent sense algun tipus de restauració. Per tant, és una decisió que s'ha de prendre amb molta consideració i amb la comprensió que es tracta d'un compromís a llarg termini.

Sensibilitat dental
Després de la col·locació de les carilles, alguns pacients poden experimentar una certa sensibilitat dental, especialment al fred o a la calor. Això es deu a la pèrdua d'una part de l'esmalt durant la preparació de la dent. En la majoria dels casos, aquesta sensibilitat és temporal i desapareix al cap d'unes setmanes, però en alguns casos pot persistir i requerir tractament addicional

T'interessa: Sensibilitat dental per gelats i begudes fredes

Possibles reparacions o reemplaçaments
Tot i que les carilles de porcellana són molt resistents, no són indestructibles. Poden esquerdar-se o trencar-se si es sotmeten a una pressió excessiva, com mossegar objectes durs. En aquests casos, pot ser necessari reparar o fins i tot substituir la carilla, cosa que comporta costos addicionals i incomoditats per al pacient.

Conclusió

Les carilles dentals són una opció excel·lent per a aquelles persones que desitgen millorar l'aspecte del seu somriure de manera ràpida i efectiva. Ofereixen resultats estètics espectaculars, amb un aspecte molt natural i una durabilitat significativa. No obstant això, és important considerar els inconvenients, com el cost elevat i la naturalesa irreversible del tractament, abans de prendre una decisió. Consultar amb un professional de la salut dental és essencial per determinar si aquest tractament és el més adequat per a les necessitats i expectatives individuals. Amb la informació adequada i una elecció informada, les carilles dentals poden ser una inversió molt satisfactòria per a molts pacients.

A la nostra Clínica dental a Vilanova del Camí t'oferim els millors tractaments dentals personalitzats i de qualitat. Comptem amb un equip de professionals en Odontologia altament qualificats que t'ajudaran en tot el que necessitis.

LA CLÍNICA

Som una clínica compromesa amb la salut bucodental i el benestar dels nostres pacients. Amb anys d'experiència i un equip de professionals qualificats, estem aquí per oferir-vos els millors tractaments dentals personalitzats i de qualitat...

LLEGEIX MÉS SOBRE LA CLÍNICA

TRACTAMENTS

Oferim una àmplia gamma de tractaments que van des de les cirurgies i les implantologies fins a la restauració dental i els tractaments estètics. Treballem amb les últimes tecnologies per garantir resultats excepcionals i el màxim confort dels nostres pacients...

CONEIX TOTS ELS TRACTAMENTS

HORARI I CONTACTE

De dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 h. i de 15:30 a 19:30 h. (Divendres tarda tancat). Atenem visites d'urgència que vinguin sense hora programada.

Tel. 625 484 097

FORMULARI DE CONTACTE