BLOG

Dents grogues: Per què passa i com podem evitar-ho

Dents grogues: Per què passa i com podem evitar-ho

El somriure és una de les nostres cartes de presentació més importants. Una boca sana i amb dents blanques pot millorar la nostra confiança i imatge personal. No obstant això, és comú que, amb el pas del temps, les dents adquireixin un to groguenc que pot ser difícil d'evitar.

Però, per què es tornen grogues les dents? I, més important encara, què podem fer per evitar-ho? En aquesta publicació t'expliquem les causes principals de l'enfosquiment dental i les estratègies que podem seguir per mantenir les nostres dents blanques i brillants.

Causes del color groguenc de les dents

Les dents no són completament blanques de manera natural; de fet, tenen un to lleugerament groguenc degut a la dentina, una capa situada sota l'esmalt dental. L'esmalt és la capa més externa i transparent de les dents, i la dentina és més opaca i de color groc. Quan l'esmalt es desgasta o es fa més prim, la dentina comença a ser més visible, i això provoca que les dents apareguin més grogues.

Hi ha diversos factors que poden contribuir a l'aparició d'aquest to groguenc:

Aliments i begudes
Certs aliments i begudes són coneguts per causar taques a les dents. El cafè, el te, el vi negre i les begudes gasoses són exemples clàssics. Aquests líquids contenen pigments que es poden adherir a l'esmalt dental, deixant una capa de color que és difícil d'eliminar. Els aliments àcids també poden erosionar l'esmalt, fent que les dents siguin més propenses a tacar-se.

Tabac
Fumar o mastegar tabac és una de les causes principals de les dents grogues. La nicotina i el quitrà que conté el tabac es dipositen en les dents, formant una pel·lícula groga o marró difícil de treure amb el raspallat regular.

Higiene bucodental deficient
No mantenir una bona rutina d'higiene bucodental permet que la placa i les taques es formin i s'acumulin a la superfície de les dents. El raspallat insuficient, la falta d'ús del fil dental i la poca freqüència de visites al dentista poden contribuir a l'acumulació de taques.


Coneix els nostres tractaments

estem equipats amb la tecnologia més recent i les tècniques més innovadores per garantir-te resultats excel·lents.


Edat

Amb el temps, l'esmalt dental es desgasta naturalment a causa de la masticació i l'exposició a àcids. Com més gran és la persona, més fi es torna l'esmalt i més visible és la dentina, la qual cosa dóna a les dents un aspecte groguenc.

Genètica
La genètica també pot jugar un paper important en el color de les dents. Algunes persones simplement tenen un esmalt més prim de manera natural, cosa que fa que les seves dents semblin més grogues. A més, algunes persones poden tenir dents més poroses, la qual cosa facilita l'absorció de taques.

Medicaments
Alguns medicaments, com els antibiòtics tetraciclina i doxiciclina, poden causar taques a les dents si es prenen durant el desenvolupament dental. Així mateix, alguns antihistamínics, antipsicòtics i medicaments per a la pressió arterial també poden tenir aquest efecte.

Estratègies per prevenir el color groguenc de les dents

Evitar que les dents es tornin grogues requereix una combinació de bones pràctiques d'higiene oral, modificacions en l'estil de vida i, en alguns casos, tractaments professionals. Aquí et presentem algunes estratègies clau:

Raspallat regular
És essencial raspallar-se les dents almenys dues vegades al dia durant dos minuts cada vegada. Utilitza un dentifrici que contingui fluor per ajudar a enfortir l'esmalt dental. A més, els dentifricis blanquejants poden ajudar a eliminar les taques superficials.

T'interessa: Raspall de dents: elèctric o manual?

Ús de fil dental i esbandida bucal
El fil dental és crucial per eliminar les restes de menjar i la placa que es queda entre les dents, llocs on el raspall no pot arribar. L'esbandida bucal també pot ajudar a reduir la placa i a prevenir l'acumulació de taques.

Reduir o evitar substàncies tacants
Si ets amant del cafè, te o vi negre, considera limitar-ne el consum o utilitzar una palleta per minimitzar el contacte amb les dents. També és recomanable esbandir-se la boca amb aigua després de consumir aquestes begudes per ajudar a eliminar els residus que poden causar taques.

Deixar de fumar
Deixar el tabac no només millorarà l'aspecte de les teves dents, sinó que també tindrà beneficis significatius per a la teva salut general. Si deixar de fumar és difícil, busca suport professional o programes de cessació per ajudar-te en aquest procés.

Visites regulars al dentista
És important visitar el dentista almenys una vegada l'any per a una neteja professional i una revisió. El dentista pot eliminar la placa acumulada i les taques superficials que no es poden treure amb el raspallat regular.

Fes click en aquest enllaç per a reservar la teva cita a la nostra Clínica Dental

Tractaments blanquejadors
Si les teves dents ja han adquirit un to groguenc, potser vulguis considerar tractaments blanquejadors. Hi ha moltes opcions disponibles, des de tractaments professionals realitzats a la nostra clínica dental a Vilanova del Camí fins a kits blanquejadors que es poden utilitzar a casa. Tanmateix, és important parlar amb el teu dentista abans de començar qualsevol tractament per assegurar-te que és segur i adequat per a tu.

Conclusió

Les dents grogues són un problema comú, però amb una atenció adequada i alguns canvis en l'estil de vida, es pot mantenir un somriure més blanc i saludable. Comprendre les causes de l'enfosquiment dental és el primer pas per prevenir-lo. A més, mantenir una bona higiene oral, evitar substàncies que poden causar taques i buscar tractament professional quan sigui necessari són estratègies efectives per mantenir les teves dents en el millor estat possible. Un somriure radiant no només millora l'aparença, sinó també la confiança i la salut general.


A la nostra Clínica dental a Vilanova del Camí t'oferim els millors tractaments dentals personalitzats i de qualitat. Comptem amb un equip de professionals en Odontologia altament qualificats que t'ajudaran en tot el que necessitis.

 

LA CLÍNICA

Som una clínica compromesa amb la salut bucodental i el benestar dels nostres pacients. Amb anys d'experiència i un equip de professionals qualificats, estem aquí per oferir-vos els millors tractaments dentals personalitzats i de qualitat...

LLEGEIX MÉS SOBRE LA CLÍNICA

TRACTAMENTS

Oferim una àmplia gamma de tractaments que van des de les cirurgies i les implantologies fins a la restauració dental i els tractaments estètics. Treballem amb les últimes tecnologies per garantir resultats excepcionals i el màxim confort dels nostres pacients...

CONEIX TOTS ELS TRACTAMENTS

HORARI I CONTACTE

De dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 h. i de 15:30 a 19:30 h. (Divendres tarda tancat). Atenem visites d'urgència que vinguin sense hora programada.

Tel. 625 484 097

FORMULARI DE CONTACTE