BLOG

Raspall de dents: elèctric o manual?

Raspall de dents: elèctric o manual?

Tant el raspall de dents manual com el raspall elèctric poden ser igual d'eficaces en la neteja dental sempre que s'utilitzin correctament, és a dir, amb la tècnica adequada i durant el temps necessari.

Tant el raspall de dents manual com el raspall elèctric poden ser igual d'eficaces en la neteja dental sempre que s'utilitzin correctament, és a dir, amb la tècnica adequada i durant el temps necessari.

La primera recomanació a l'hora de triar un raspall de dents adequat fa referència al material.

Les pues d'aquest han de ser de niló i de puntes arrodonides, per tal de no fer malbé l'esmalt durant la neteja. Per aquesta mateixa raó i mentre l'odontòleg no indiqui el contrari, s'aconsella triar un raspall "suau", atenent els diferents nivells de duresa disponibles al mercat. Els raspalls forts poden malmetre les genives i fer-les sagnar

La segona elecció es refereix al tipus de raspall de dents: manual o elèctric?

Tots dos poden ser igual d'eficaces, tot i que estudis recents han demostrat que els elèctrics poden ser una mica més eficaços i efectius a l'hora d'eliminar la placa.
El raspall elèctric ofereix alguns avantatges sobre el manual:

• La velocitat de gir del capçal fa que la neteja dental es completi en menys temps que amb el manual.
• No cal prémer tant per eliminar la placa bacteriana.
• El raspallat es realitza amb més comoditat.
• Facilita que els nens compleixin l'obligació de rentar-se les dents, ja que ho consideren divertit i això els motiva a això.
• S'ha demostrat que el raspall elèctric elimina més quantitat de placa que el manual.

Factors per triar un raspall elèctric

Si s'opta per utilitzar el raspall elèctric convé tenir en compte una sèrie de factors:

• Els capçals s'han de canviar cada tres mesos (igual que amb el raspall manual) perquè mantinguin la seva eficàcia.
Els més aconsellats són aquells que disposen de botó de parada i temporitzador (aquest darrer avisa quan s'ha de canviar un altre quadrant de la dentadura).
Quan hi ha malaltia periodontal convé no utilitzar-lo fins que no s'hagi resolt el problema , ja que la força rotatòria del capçal pot fer que es retregui la geniva.

Cura del raspall de dents

El manteniment del raspall de dents també és important. Per evitar que s'hi acumulin els bacteris, la neteja i la conservació quan no es fa servir han de seguir les pautes següents:

Neteja: S'ha de rentar molt bé amb aigua després de cada ús i deixar que s'assequi a l'aire lliure (la humitat facilita l'acumulació de microorganismes), mantenint vertical en un got o un porta raspalls.
No compartir-los: Fer servir el raspall de dents d'una altra persona suposa un risc de contraure qualsevol mena d'infecció. Cal ensenyar els nens a no fer-ho.
Emmagatzematge: Mentre no es fan servir no s'han de guardar en recipients tancats, ja que així es manté la humitat i es facilita el creixement dels bacteris. Tampoc no han d'estar en contacte amb altres raspalls de dents.
Canvi de raspall: Cada tres mesos cal canviar de raspall (manual) o de capçal (elèctric). També s'ha de canviar quan les truges del raspall apareixen doblegades.

A la nostra Clínica dental a Vilanova del Camí t'oferim els millors tractaments dentals personalitzats i de qualitat. Comptem amb un equip de professionals en Odontologia altament qualificats que t'ajudaran en tot el que necessitis

LA CLÍNICA

Som una clínica compromesa amb la salut bucodental i el benestar dels nostres pacients. Amb anys d'experiència i un equip de professionals qualificats, estem aquí per oferir-vos els millors tractaments dentals personalitzats i de qualitat...

LLEGEIX MÉS SOBRE LA CLÍNICA

TRACTAMENTS

Oferim una àmplia gamma de tractaments que van des de les cirurgies i les implantologies fins a la restauració dental i els tractaments estètics. Treballem amb les últimes tecnologies per garantir resultats excepcionals i el màxim confort dels nostres pacients...

CONEIX TOTS ELS TRACTAMENTS

HORARI I CONTACTE

De dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 h. i de 15:30 a 19:30 h. (Divendres tarda tancat). Atenem visites d'urgència que vinguin sense hora programada.

Tel. 625 484 097

FORMULARI DE CONTACTE