BLOG

Quines són les urgències dentals més comunes?

Quines són les urgències dentals més comunes?

Tots podem patir accidents i aquests, de vegades, poden afectar l'estat de la boca. Des de La Moreneta Clínica Dental, dentista a Vilanova del Camí, en aquesta publicació us expliquem quines són les urgències dentals més comunes i la forma correcta d'actuar si es presenten.

Què és una urgència dental?

Les urgències dentals o emergències odontològiques són afeccions que no posen en risc la vida del pacient. Inclouen símptomes com sagnat de teixits de la boca o hemorràgies, dolor, inflamació dels teixits, diversos tipus d'infeccions i altres.

Les emergències dentals són més comunes del que penses, poden passar en diferents moments i llocs. Poden ser resultat de practicar algun esport, menjar una cosa molt dura, entre altres causes.

Com prevenir emergències odontològiques?

Tot i que les emergències odontològiques succeeixen per situacions accidentals que escapen del nostre control, en la majoria dels casos, pots seguir alguns consells per disminuir el risc que es produeixin.

Evita menjar aliments massa durs o sostenir i obrir objectes amb les dents, recorda que les teves dents són fortes, però es poden trencar o esquerdar amb facilitat. Si mossegues un caramel o un tros de carn molt dur es poden danyar. Pensa abans de mossegar, així tindràs menys riscos. Evita l'excés de sucre, utilitza un protector bucal o fèrula si practiques esports de contacte físic com a futbol americà, rugbi, etc...

Quines són les urgències dentals més comunes?

Una urgència dental és una patologia que ha de ser atesa amb rapidesa, ja que evita el funcionament normal de boca. Algunes de les urgències dentals més comunes són:

Dolor de dents

És una emergència dental força comuna. El mal de dents es presenta generalment als molars i s'associa de manera immediata amb la presència de càries profundes. Quan una càries causa dolor intens és perquè ha començat a afectar el teixit intern de la dent.

El mal de dents també es pot originar per l'erupció dels queixals del seny o a la inflamació del nervi de la dent.

Col·loca una compresa freda a la part externa de la zona afectada si tens inflamació. No consumeixis aliments molt freds o calents i retira qualsevol residu de menjar que podia haver quedat atrapat entre les dents.

Fractura o trencament de peça dental

Tot i que les dents són dures, si reben forts impactes o són forçats a mastegar elements molt durs poden fracturar-se o trencar-se.

En alguns casos aquestes situacions no només afecten a l'estètica de la boca, sinó també a l'estructura interna de la dent i la geniva.

Si una de les teves dents es fractura has d'esbandir la teva boca amb aigua per eliminar qualsevol tipus de brutícia o residu. Després, neteja amb aigua el fragment de dent que va caure i col·loca't una compresa freda a la zona en cas que presenti inflamació.

La dent trencada de forma parcial pot ser reconstruïda amb resina o un material similar de gran duresa. Això tornarà a la teva boca la seva funcionalitat i estètica original.

Caiguda duna peça dental

La pèrdua total o caiguda d'una dent es pot originar per un cop o un impacte molt fort a la boca. També és coneguda com a avulsió dental.

En aquest tipus d'urgència has d'actuar amb molta rapidesa perquè hi hagi la possibilitat que et reimplantem la peça.

Abscés dental

Els abscessos dentals són un tipus d'infecció que es generen a causa de l'acumulació de bacteris en una fissura de la dent o la geniva. Aquesta consisteix en la formació de petites nafres doloroses plenes de pus i poden afectar les zones internes com l'arrel de la dent i també la geniva.

Si aquesta patologia no és tractada a temps, la infecció avançarà ràpidament. I igual que un altre tipus d'infeccions pot causar dolor, inflamació de la zona i febre. Per això es considera una urgència bucodental.

Dent fluixa

Molts dels impactes a la boca no generen trencament de peces dentals ni la seva caiguda. Però sí que fa que aquestes s'afluixin.

En cas que la dent sigui permanent és indispensable que vinguis al nostre centre odontològic a Vilanova del Camí tan ràpid com puguis perquè avaluem el teu cas, et donem un diagnòstic i t'indiquem les pautes que has de seguir.

Mandíbula trencada o dislocada

Una cosa tan simple com un badall, obrir massa la boca per menjar o una mica més seriós com un cop o accident, poden portar a una dislocació de la mandíbula.

Els accidents de trànsit, poden portar a cops a la mandíbula. També els esports de contacte. La mandíbula dislocada o trencada s'ha d'atendre el més aviat possible. Haurem de fer radiografies per determinar la magnitud del problema.

Ferides als teixits tous

Els teixits tous de la boca són els llavis, genives, la part interna de les galtes i la llengua.
En alguns casos n'hi haurà prou amb trucar-nos i explicar-nos què va passar, potser et podem donar algunes pautes a seguir perquè el problema millori, en altres casos, hauràs de venir a la nostra consulta d'urgència a Vilanova del Camí.

Les ferides als teixits blancs inclouen laceracions, perforacions i esquinçaments que han de ser esbandits amb aigua tèbia abans d'aplicar pressió perquè cessi el sagnat.

LA CLÍNICA

Som una clínica compromesa amb la salut bucodental i el benestar dels nostres pacients. Amb anys d'experiència i un equip de professionals qualificats, estem aquí per oferir-vos els millors tractaments dentals personalitzats i de qualitat...

LLEGEIX MÉS SOBRE LA CLÍNICA

TRACTAMENTS

Oferim una àmplia gamma de tractaments que van des de les cirurgies i les implantologies fins a la restauració dental i els tractaments estètics. Treballem amb les últimes tecnologies per garantir resultats excepcionals i el màxim confort dels nostres pacients...

CONEIX TOTS ELS TRACTAMENTS

HORARI I CONTACTE

De dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 h. i de 15:30 a 19:30 h. (Divendres tarda tancat). Atenem visites d'urgència que vinguin sense hora programada.

Tel. 625 484 097

FORMULARI DE CONTACTE