BLOG

15 consells per cuidar les dents a l'estiu

15 consells per cuidar les dents a l'estiu

L'estiu és una època de l'any que sovint està associada a les vacances, els viatges i les activitats a l'aire lliure. Amb l'augment del consum de begudes fredes, gelats i altres delícies estiuenques, és important mantenir una bona higiene bucal per evitar problemes dentals.

En aquesta publicació et donem 15 consells per cuidar les teves dents durant l'estiu.

Raspalla't les dents després de cada àpat
L'estiu pot portar canvis en les nostres rutines diàries, però és crucial mantenir l'hàbit de raspallar-se les dents després de cada àpat. Utilitza un raspall de dents amb truges suaus i una pasta dental amb fluor per ajudar a protegir l'esmalt dental.

Usa fil dental
El fil dental ajuda a eliminar la placa i les restes de menjar que el raspall de dents no pot aconseguir. Fer servir el fil dental ajudarà a prevenir les càries i les malalties de les genives.

Evita les begudes ensucrades
Les begudes ensucrades, com els refrescos i els sucs, poden erosionar l'esmalt de les dents i augmentar el risc de càries. Opta per aigua o begudes sense sucre per mantenir les teves dents sanes.

Beu molta aigua
Beure aigua no només ajuda a mantenir-te hidratat, sinó que també ajuda a netejar les teves dents i a eliminar les partícules de menjar i els bacteris que poden causar càries.

Menja fruites i verdures fresques
Les fruites i verdures fresques són riques en vitamines i minerals que són essencials per a la salut dental. A més, aliments com les pastanagues, les pomes i el api poden ajudar a netejar les dents de forma natural mentre menges.


Coneix els nostres tractaments

estem equipats amb la tecnologia més recent i les tècniques més innovadores per garantir-te resultats excel·lents.


Protegeix les teves dents durant les activitats esportives

Si practiques esports de contacte, utilitza un protector bucal per evitar lesions a les dents. Els accidents esportius són una causa comuna de danys dentals durant l'estiu.

Modera el consum d'aliments àcids
Els aliments i begudes àcides poden erosionar l'esmalt de les dents amb el temps. Limita el consum de cítrics, vinagres i begudes gasoses per protegir les teves dents.

No obris objectes amb les dents
Utilitzar les dents per obrir ampolles o paquets pot causar danys importants a l'esmalt o fins i tot trencar una dent. Utilitza les eines adequades per aquestes tasques.

Mantén una dieta equilibrada
Una dieta equilibrada és fonamental per a la salut general, incloent-hi la salut bucal. Assegura't de consumir suficients proteïnes, vitamines i minerals per mantenir les teves dents i genives fortes.

Programa una visita al dentista per a quan tornis
Les revisions dentals són crucials per detectar i tractar problemes a temps. Encara que estiguis de vacances, pots programar una cita online amb nosaltres per a que a la teva tornada no t'hagis de preocupar per demanar hora.

Fes click en aquest enllaç per a reservar la teva Cita Online

Limita el consum de gelats
Tot i que els gelats són una delícia estiuenca, el seu alt contingut en sucre pot ser perjudicial per a les dents. Gaudeix-ne amb moderació i intenta optar per opcions amb menys sucre quan sigui possible.

Evita mossegar gel
Mossegar gel pot semblar refrescant, però pot causar fissures i danys a l'esmalt dental. Si vols refrescar-te, opta per begudes fredes sense gel o simplement deixa que el gel es desfaci a la boca.

Utilitza col·lutoris
Els col·lutoris poden ajudar a eliminar els bacteris que el raspallat i el fil dental no aconsegueixen eliminar. Utilitza un col·lutori amb fluor per obtenir una protecció addicional contra les càries.

Raspalla't la llengua
La llengua pot albergar bacteris que causen mal alè i malalties dentals. Raspalla't la llengua cada vegada que et raspallis les dents per mantenir la boca fresca i neta.

Evita els snacks continus
Menjar constantment durant el dia pot augmentar el risc de càries, ja que les teves dents estan exposades als àcids produïts per les restes de menjar més temps. Intenta limitar els snacks i mantén els àpats principals per ajudar a protegir les teves dents.

En conclusió, mantenir una bona higiene bucal durant l'estiu és essencial per evitar problemes dentals i garantir un somriure saludable. Seguir aquests consells t'ajudarà a gaudir de les vacances sense preocupacions dentals i a mantenir les teves dents en òptimes condicions. Recorda que una bona salut bucal és part integral del teu benestar general, així que no descuidis les teves dents mentre gaudeixes de l'estiu.

A la nostra Clínica dental a Vilanova del Camí t'oferim els millors tractaments dentals personalitzats i de qualitat. Comptem amb un equip de professionals en Odontologia altament qualificats que t'ajudaran en tot el que necessitis.

 

LA CLÍNICA

Som una clínica compromesa amb la salut bucodental i el benestar dels nostres pacients. Amb anys d'experiència i un equip de professionals qualificats, estem aquí per oferir-vos els millors tractaments dentals personalitzats i de qualitat...

LLEGEIX MÉS SOBRE LA CLÍNICA

TRACTAMENTS

Oferim una àmplia gamma de tractaments que van des de les cirurgies i les implantologies fins a la restauració dental i els tractaments estètics. Treballem amb les últimes tecnologies per garantir resultats excepcionals i el màxim confort dels nostres pacients...

CONEIX TOTS ELS TRACTAMENTS

HORARI I CONTACTE

De dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 h. i de 15:30 a 19:30 h. (Divendres tarda tancat). Atenem visites d'urgència que vinguin sense hora programada.

Tel. 625 484 097

FORMULARI DE CONTACTE